Túrós Barackos
Túrós Barackos
Ezt a süteményt egyszerű elkészíteni és sok féleképpen lehet variálni a zselés gyümölcsös részt. Az eredeti receptben meggyet használtak én pedig az őszibarackot, barackos gyümölcslével kombináltam.
Használhattam volna, körtét, körtés gyümölcslével, vagy szőlőt szőlős gyümölcsitallal is a lényeg hogy valami puha gyümölcsöt és hozzá illő gyümölcslevet válasszunk.
Elkészítés: 30 perc
Sütés: 20perc
Túrós- barackos
Hozzávalók

6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál víz
1dl olaj
Fél csomag sütőpor
Csipet só
6 púpozott evőkanál liszt
Krém
25dkg (Rama) margarin
20dkg porcukor
50 dkg túró
Zselé
2,5 csomag tortazselé (12g-os)
2 evőkanál kristálycukor
1 vaníliás cukor
2 dl víz
3dl gyümölcslé
Gyümölcs:
pl.(puha körte, barack, meggy, szőlő stb.)
Elkészítés
A megmosott tojásokat szétválasztjuk. A hat tojássárgáját, 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, fehéredésig. Hozzáadjuk a 4 evőkanál vizet, csipet sót, 2 evőkanál kakaót, 1 dl olajat, amellyel jól összedolgozzuk. A tojások fehérjéből egy csipet só segítségével kemény habot verünk, és fakanál segítségével beledolgozzuk az előző masszába. A lisztet a sütőporral elkeverjük, fokozatosan beleszitáljuk és lazán belekeverjük. Sütőpapírral bélelt 30*40 es tepsibe tesszük a tésztamasszát, és 180 fokon előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük. Amíg sül nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a túrót.
Ha kihűlt a tészta könnyen kiboríthatjuk egy táblára. Rákenjük a túrókrémet, peremet formálunk a szélén, hogy a zselé ne folyjon ki,

arra a tetszőleges gyümölcsöt helyezzük, ez esetben barackot, amelyet előzőleg vékony cikkekre vágtunk.

Elkészítjük a zselét. A zselatint elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a gyümölcslevet. Forrástól számítva 1 percig főzzük. Végül fokozatosan ráöntjük a zselét a túrókrémre. Hűtőbe téve fél óra múlva vizes késsel szeleteljük.
|
András, nagyon csábító ez a sütemény, biztos finom lett:)