Cseresznyés Kocka
Cseresznyés Kocka
Hozzávalók:
1l víz
20 evőkanál cukor
20 evőkanál búzadara
1kg cseresznye
2cs vaníliás pudingpor
1l tej
Ízlés szerint cukor
2dl tejszín

Elkészítés:
Az 1liter vizet a 20 evőkanál cukorral és az 1 kg cseresznyével felteszünk főni. Kb. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát. Amíg a búzadara megfő egy kb. 26*40 tepsit kivizezünk. Miután a búzadara megfőtt a tepsibe öntjük. A 2cs pudingport az 1 l tejben megfőzzük a tetszőleges cukormennyiséggel, ezt még melegen massza tetejére öntjük, kihűtjük, a 2dl tejszint felverjük, és a tetejére kenjük. Hűtőben dermedésig pihentetjük.
Nagyon könnyen elkészíthető sütemény, amelyet több ízesítésben is csinálhatunk én cseresznyével készítettem, de az eredeti recept meggyel készíti és megemlíti még a reszelt almát is. Ajánlom mindenkinek, aki ebben a nyári melegben nem szeretne sütni.

|
Nincs mit én is böngészés közben bukkantam rá, és ami a legjobb nem kell sütni :)