Vanília torta
Vanília torta
Tészta:
8db tojás,
16 dkg cukor,
20 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
Vanília aroma
Töltelék:
0,5l tej
2 cs vaníliás pudingpor,
Vanília aroma, vagy vanília rúd
0,5 l tejszín
Elkészítés:
A piskótával kezdünk, Az átszitált lisztes sütőport egy tálba tesszük. A tojásokat ketté választjuk, a tojás sárgáját habosra keverjük az 1/3 cukorral, a tojás fehérjét egy csipet sóval és egy csepp ecettel habbá verjük a maradék cukorral. A fehérjéhez hozzákeverjük a sárgáját óvatos mozdulatokkal, majd egy evőkanál vanília aromát is belekeverünk. Kivajazott kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük!
Elkészítjük a krémet.
A tejet a egy evőkanál vanília aromával vagy egy vanília rúddal felforraljuk és elkészítjük a pudingot a-már ismert módon tűzről levéve, 4-5 evőkanál cukorral ízesítjük, kihűlés után, 2,5 dl tejszint felverünk majd lazán a pudinghoz keverjük.
A piskótát háromba vágjuk, betöltjük a krémmel, majd fagyasztóba téve egy 10 perc alatt megdermesztjük. A maradék tejszín egy kis vaníliával felverjük, majd bevonjuk a tortánkat és díszítjük tetszőleges módon

|