Az élesztőt egy kevés langyos tejben elmorzsolva futtassuk fel. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból készítsünk egy alaposan megdagasztott tésztát, majd letakarva langyos helyen kelesszük kétszeresére.
Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat, a darált dióval, a porcukorral keverjük össze. A tésztát finoman gyúrjuk át, és lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra. Kenjük a tésztára a diókrémet, majd, mint a kakaós csigát vagy a bejglit szokás tekerjük fel. Olvasztott vajba mártott késsel szeleteljük fel, a szeleteket vagy egy kivajazott tortaformába vagy egy kisseb tepsibe tegyük, kenjük meg egy ecset segítségével olvasztott vajjal, és kelesszük még fél órán át.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük, 20 percig ekkor kenegessük meg a cukros tejjel és süssük tovább 20-25 percig. A sütőből kivéve még melegen szórjuk meg vaníliás cukorral.
A kedvencem a darázsfészek,én is e-recept szerint készitem és nagyon finom,!!!!!