Képviselő Fánk
Képviselő Fánk
Ezt a receptet a cukrásztanműhelyben csináltam meg legelőször, nagyon megtetszett és úgy gondoltam megosztom veletek, néhol a receptet átírtam az egyszerűség miatt.
Hozzávalók
10dkg liszt
1cs só
1dl víz
1dl étolaj
Cukor (annyit tegyünk bele, hogy ne legyen túl édes, kb. 1-2 evőkanál)
4db tojás
Elkészítés:
A vizet és az olajat valamint a cukrot és egy csipet sót forraljuk fel,
(addig, amíg az olaj el nem kezd pattogni.)
Ha felforrt tegyük hozzá a lisztet és reszteltjük, vagyis addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve robotgép segítségével egyenként adjuk hozzá a tojást, és keverjük simára. Sima csöves nyomózsákból enyhén olajozott lemezre alakítsuk, félgömb alakúra ebből a mennyiségből kb. 10-11 db jön ki.
Gőzzel telített sütőtérben sütjük, 200 fokos sütés mellet 15 percig
(eddig a sütő ajtaját TILOS kinyitni mivel összeesik.) 15 perc elteltével 150 fokra vegyük lejjebb a sütőt.
Majd folyamatosan figyelve készre sütjük, akkor van kész, ha a repedések is aranysárga színűek lesznek. Jellegzetes térfogat növekedést tapasztalunk akkor jól dolgoztunk.
(Az otthoni gázsütőt és gőzösé lehet tenni, úgy hogy egy lábasban vizet, rakunk, be felvesszük 220 fokra, majd amikor el akarjuk kezdeni sütni visszább, vesszük a megadott hőfokra.)
Sütőből kivéve vágjunk alá és bánjunk, vele óvatosan mivel könnyen megrepedhet.
Kissé kihűlt állapotba vágjunk nekik kalapot, vagyis vágjunk le a tetejéből.
Krém:
1-2 Zacskó vaníliás pudingport cukor nélkül főzzük fel.
2 db tojásfehérjét habbá verünk 10 dkg cukorral, és egy csomag vaníliás cukorral. Ezt a keveréket a pudinghoz adjuk és a forró krémbe keverjük laza mozdulatokkal.
(Ha a tojásfehérjébe tett cukor nem lenne elég, akkor tegyünk hozzá)
Verjünk fel 2,5-3dl tejszínt.(Hulala)
A kész fánkokat nyomózsák segítségével, pudinggal töltsük. Majd ennek a tetejére ismét nyomózsák segítségével halmozzuk a felvert tejszint. Legvégül a leporcukrozott tetővel fedjük.
Lehet, hogy a leírás sokáig tartott, de az elkészítése nem olyan nagy ördöngösség, és az íze kárpótol mindenért.
|
Szeretem!