Almás Meggyes Sütemény
Almás Meggyes Sütemény
Hozzávalók
Tészta
40dkg liszt
1 tojás
15dkg zsír vagy 15 dkg vaj
2 dkg megkelesztett élesztő
1 evőkanál cukor
Kevés só
Tej
Töltelék
1kg Alma
4 evőkanál búzadara
1 csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál kristálycukor
Esetleg rumba áztatott meggy
Tetejére
2 csomag zselatin, amelyet 0,5l megy levében, készítünk el.
Elkészítése
A tészta hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy kalácstészta keménységű legyen, jól kidolgozzuk, majd megkelesztjük.
Eközben elkészítsük a tölteléket:
Az almákat megpucoljuk majd leturmixoljuk, pürésítjük őket, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a cukrot és a búzadarát, és esetleg rumba áztatott meggyel ízesíthetjük. A megkelesztett tésztát két egyenlő részre osztjuk és kinyújtsuk, az első lapot a 30 x 35 tepsibe helyezzük, majd a már elkészített tölteléket egyenletesen a tetejére halmozzuk majd a második lapot a tetejére helyezzük, megszurkáljuk, majd 180 fokon készre sütjük majd kihűlés után az elkészített zselatinnal befedjük.
|