Mákos - Diós Hókifli
Mákos- Diós Hókifli
Hozzávalók a tésztához
40 dkg liszt
25 dkg margarin
csipetnyi só
2 dl tejföl
Töltelékhez
10 dkg őrölt mák, és 10dkg darált dió
2 x 10 dkg porcukor
2 x 6dkg mazsola
2 citrom reszelt héja
2 cs. vaníliás cukor
0.5 dl tej
0.5 dl rum
Forgatáshoz:
25 dkg vaníliás porcukor (sima porcukor is kiváló)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a sóval és tejföllel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőben 15 percet pihentetjük, ez idő alatt elkészítjük a kétféle tölteléket.
- A diót a porcukorral, a mazsolával a citrom reszelt héjával, ízlés szerinti rummal és egy kevés tejjel összekeverjük, hogy egynemű legyen.
- A máktölteléket is ugyanígy készítjük el, hozzákeverjük a porcukrot, mazsolát, citrom reszelt héját, tejet, és rumot
A tésztát enyhén meglisztezett asztalon vékonyra nyújtjuk majd egy 6 centi átmérőjű lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Az így kapott tésztakorongokat a töltelékkel megtöltjük, majd feltekerjük, kissé meghajlítjuk. Vagy akár hajlítás nélkül a sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon (180°C alsó felső sütés. ) kb. 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A kifliket még melegen meghintjük porcukorral. Jól zárandó dobozban 2 hétig is eláll.
|