Sajttorta Újragondolva
Sajttorta Újragondolva
Az eredeti sajttorta alapjául egy kekszes vajas réteg szolgál, majd erre kerül rá a sajtkrémes túrós krém. A receptet teljesen átírtam kekszmorzsa helyett piskótalapot használtam mivel a keksz eléggé morzsalékos marad, így ez nehezíti a szeletelést, valamint a krémet is dúsítottam, háziasabb íz világra.
Saját recept:
Piskóta:
-
4db tojás
-
8dkg átszitált liszt egy csipet sütőporral és 2dkg kakaóporral.
-
8dkg cukor
-
1 citrom reszelt héja
Piskótát készítek a tojásokat kettéválasztom a sárgáját az 1/3 cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverem. A tojásfehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verem a maradék cukorral. A tojásfehérjéhez óvatos laza mozdulatokkal hozzákeverjük a tojássárgájás részt majd legvégül a lisztes kakaóport, 24 cm átmérőjű kivajazott kilisztezett tortaformába sütjük 180 fokon alsó felső sütéssel. 20-25 percig. A megsültséget tűpróbával ellenőrizzük.
Sajtkrém
-
250 g Túró
-
200 ml Habtejszín
-
2*125g Philadelphia sajtkrém
-
2 citrom reszelt héja
-
2 cs vaníliás cukor
-
8 evőkanál porcukor.
A túrót egy szitán áttörjük, majd hozzáreszeljük a megmosott citromok lereszelt héját, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sajtkrémet. A tejszint kemény habbá verjük majd az előző krémbe forgatjuk.
Összeállítás:
Hozzávalók:
A kihűlt piskótánkat vágjuk ketté. Az alsó lapot helyezzük vissza a tortaformába. A barackot vékonyra szeleteljük fel, majd helyezzük a piskótára. A krémünket felezzük el, az egyik felét egyenletesen oszlassuk el a felületén. A másik piskótalapunkat morzsoljuk, tépkedjük, össze ezzel fedjük be a sajtkrémünket, erre helyezzük ismét a túrókrémet, majd a tetejét díszítsük barack szeletekkel. Hűtőbe téve 2-3 óratán fogyasztható.
|