Meggyes Piskóta
Meggyes piskóta
Hozzávalók
10 db tojás
20 dkg cukor
22 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor.
Töltelék
12 dkg cukor
20 dkg meggybefőtt (7dl befőtt)
2 csomag vaníliás pudingpor
0.5l víz
Elkészítés
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az ½ cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csepp ecettel és a maradék cukorral felverjük. A lisztet, a kakaóport, és a sütőport egy tálba szitálják.
A fehérjéhez, hozzákeverjük a sárgáját majd a kevert lisztet. 180 fokon 20 x 30 as kivajazott kilisztezett tepsibe téve, 20-25 perc alatt készre sütjük. Sütés után rácsra téve hűtjük.
A krém elkészítéséhez 0,5 dl vízben és 0,5 dl meggy lében a pudingport csomómentesen elkeverem, a maradék vizet és a meggybefőttet felforralom, majd beleöntöm a pudingporos alapot és amint besűrűsödött kész is, utoljára hozzákeverem a cukrot, és ha kell, utána ízesítek.
A kihűlt lapot kettévágom és megtöltöm a krémmel, rá rakom, a tetejét megvárom, még kihűl, és szeletelésig hűtőben tárolom, körülbelül 1-2 óra múlva dermed meg.
|