Sajtos, Fűszeres Tallér
Sajtos, Fűszeres Tallér.
Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
30 dkg trappista sajt lereszelve
Só ízlés szerint (1-2 evőkanál)
Tejföl, amennyit felvesz.
Mediterrán változata:
A tészta másik felébe:
1 kávéskanál majoránna,
2 kávéskanál oregánó,
1-2 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól formálható tésztát kapjunk. És a tésztát kétfelé vesszük. az egyik felét úgy hagyjuk, a másik felébe viszont kb. 1-2 evőkanál pirospaprikát keverünk (gyúrunk). Én tettem hozzá még 1 kávéskanál majoránnát és 2 kávéskanál oregánót is, és így egy mediterrán tallért kapunk. Kis golyókat formázunk belőle, és tallérsütőben sütjük őket.
Finom ropogós tallérokat kapunk, kihűlés után papírdobozban tárolunk, hogy sokáig ropogósak maradjanak. (már ha maradnak).
|
Nagyon szépek lettek a talléraid, szívesen elnasiznék most belőle:)