Legyünk óvatosak a gesztenyemasszával én fagyaszottat használtam, azt gondoltam, hogy nincs benne cukor de, elolvastam a hátulját és volt benne, így sokkal kevesebb porcukor kell mind a töltelékhez és mind a tésztához, mint amennyi a receptben van. Először inkább kevesebb porcukrot tegyünk hozzá, majd ízlés szerint lehet még adagolni.
Elkészítés:
A 6 tojássárgáját szétválasszuk, és a tojásfehérjét egy evőkanál citromlével kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a darabokra vágott gesztenyét
(Ha a fagyaszott változatot választjuk célszerű előtte való este áttenni a hűtőbe.)
A lisztet a sütőporral elkeverjük majd a tojássárgájás gesztenyés masszához, keverjük, ezután adjuk, hozzáadjuk tojásfehérjét, melyet fakanállal keverünk el benne, úgy hogy a habot ne tőrjük. Margarinnal kikent liszttel meghintett tortaformában öntjük és közepesen meleg sütőben, kisütjük. (tűpróba)
A krémhez a (szobahőmérsékletű) margarint a cukorral kikeverjük, hozzátesszük a gesztenyét és a rumot.
A kihűlt tortát 3 részre osztjuk és megkenjük a töltelékkel, majd a külsejét is bevonjuk, tetejét nyomózsákkal dresszírozzuk.(díszítjük)
Én a testvérem, és az anyukám szülinapjára készítettem nagyon finom és ízletes torta.