Diótorta
Diótorta
Hozzávalók
Piskóta:
8db tojás
20dkg Liszt
16dkg cukor
1cs sütőpor
Krém
15dkg cukor (ízlés szerint)
1dl tej
20dkg darált dió
1db Citrom (héja)
20dkg vaj
Elkészítés:
Piskóta:
A tojás sárgáját az 1/3 cukorral habosra keverjük, majd a maradék cukorral a tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet szitáljuk, és elkeverjük benn a sütőport.
A tojásfehérjéhez lassan óvatos mozdulatokkal hogy a hab ne törjön, hozzákeverjük a sárgáját, és legvégül a lisztet.
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük. (én 22 formát használtam.)
180 fokon készre sütjük (Tűpróba)
Krém:
A cukrot a citrom reszelt héját, a tejet és a darált diót egy fazékba öntsük, és felfőzzük.
A krém kihűlése után a vajat hozzákeverjük és kihabosítjuk.
Ha a piskóta ész három részre vágjuk, majd a krémmel megtöltjük és a külsejét is lekenjük, tetszés szerint díszítjük darabolt dióval.
A tortám szélére pirított durvára darabolt diót helyeztem tetejére félszem diót raktam, és tejszínhabbal díszítettem.
|