Torták : Gesztenyés Oroszkrém Torta |
Gesztenyés Oroszkrém Torta
Gesztenyés Oroszkrém Torta
Hozzávalók
Piskóta
8db tojás
200 g liszt
1 csipet sütőpor
160 g cukor
Krém
2dl tejszín
0,5 l tej
1,5 csomag vaníliás pudingpor
125 (g) gesztenyemassza
100 (g) cukor
1 evőkanál rumaroma
2 csomag habfixáló
Díszítés
3dl tejszín
Fél tábla étcsokoládé 2 evőkanál olajjal gőz felett felolvasztva.
Elkészítés
Piskóta
A lisztet az egy csipet sütőporral leszitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a tojásfehérjét habbá verjük a maradék cukorral. A sárgáját a tojásfehérje habhoz keverjük fakanál segítségével, majd elkeverjük benne a sütőporos lisztet. Kivajazott kilisztezett tortaformában (20-as vagy 24-es) 180 fokon készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Krém
A 0,5l tejből és az 1,5 csomag pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot, hűtjük. A gesztenyemasszát lereszeljük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk az 1 evőkanál rumaromával. Kb. 1 maréknyit hagyunk díszítésre. A 2dl tejszínt az 1 csomag habfixáló segítségével kemény habbá verjük, majd a pudingporos gesztenyés krémhez keverjük.
Összeállítás
A piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a külsejét is bekenjük. A 3dl tejszint az 1 csomag habfixálóval kemény habbá verjük, külsejét lekenjük, oldalát fésűkártyával mintázzuk tetejét az olvasztott csokoládéval csíkozzuk, majd habrózsával díszítjük melynek tetejére a megmaradt gesztenyét szórjuk.
|
Szia András.Látom megint egy guszta gesztenyés tortarecept,ami a kedvencem.Ígérem hamarosan meg fogom sütni.Különben meg gratulálok az oldaladhoz,nagyon jó lett.További sok sikert kívánok a munkádhoz.Üdv Ági a(lakomából) Szia.