Csokoládé Torta
Csokoládé torta
Hozzávalók:
Kakaós Piskóta:
8db tojás
16dkg cukor
16dkg liszt
4dkg kakaópor
1 csipet sütőpor
Krém:
2db csokoládés pudingpor
Ízlés szerint cukor
Kb. 0,5l tej
25dkg ráma
20dkg porcukor
Kakaópor
Rumaroma
Jó minőségű Csokoládé
Elkészítés:
A 8db tojást kettéválasztjuk, a sárgáját az ½ cukorral habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. A felvert tojások sárgáját a tojásfehérje habhoz keverjük, laza óvatos mozdulatokkal. A lisztet, a kakaóport, a sütőport leszitáljuk, majd ezt is óvatosan hozzákeverjük.
A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, beleöntjük a piskótatésztát és készre sütjük, 180 fokon.
A 2 csomag csokoládés pudingpor segítségével és az ízlés szerinti cukormennyiségével egy sűrű pudingot főzünk, ehhez kb. 0,5 l tejre van szükségünk, kihűtjük. A ráma margarint a porcukorral kikeverjük. A pudingot kézi mixerrel csomómentesen elkeverjük, majd hozzá adjuk a rámás porcukorhoz, ezt ízesítjük kakaóporral és rumaromával, valamint olvasztott csokoládéval tetszés szerint. Fontos megemlítenünk, hogy jó minőségű olvasztott csokoládét használjunk fel.
|