Torták : Főzött Krémes Csokoládé Torta |
Főzött Krémes Csokoládé Torta
Főzött Krémes Csokoládé Torta
Hozzávalók:
8db tojás
18dkg Liszt
2dkg Kakaópor
16dkg Cukor
2 Csipet Sütőpor
Krém:
8dl tej
2 Csomag Csokoládés pudingpor
2 Tojás
8 Evőkanál cukor
1 Vaníliás Cukor
Rumaroma
Szükség szerint Habfixáló
Díszítés:
200ml Hulala tejszín
1 Tábla Étcsokoládé
Elkészítés
Piskóta:
A 8db tojást kettéválasztjuk, a sárgáját az ½ cukorral kihabosítjuk, majd a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját óvatosan a tojásfehérje habhoz keverjük, majd legvégül hozzáadjuk az átszitált lisztet valamint a benne elkevert kakaóport és sütőport.
Kivajazott Kilisztezett tortaformában 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A Krém
4dl Tejet felteszünk forrni addig a maradék tejben, elkeverjük a pudingport és a két tojás sárgáját. Amikor a tej felforr, beleöntjük a pudingos sárgájás keveréket és besűrítjük. Az elkészült krémet levesszük, a tűzről belekeverjük a cukrot, felverjük a tojás fehérjét és még melegen ezt is belekeverjük, rumaromával vagy rummal ízesítjük. Kihűtjük.
A kihűlt piskótánkat háromba vágjuk, kicsit rummal megspricceljük, a krémmel betöltjük külsejét is lekenjük, majd fagyasztóba rakjuk kb. fél órára. A tejszint felverjük, lekenjük a tortánkat, a tetejét olvasztott csokoládéval csíkozzuk, oldalát tortadarával díszítjük.
|
András, ez a torta nagyon finom lehet, és igen mutatós is, ügyes vagy!