Torták : Fekete Erdő Torta Másként |
Fekete Erdő Torta Másként
Fekete Erdő Torta Másként
Hozzávalók:
8db Tojás
20 dkg Liszt
1 cs. Sütőpor
16 dkg Cukor
Krém:
2 Csomag Vaníliás Pudingpor
Meggybefőtt
Tetszés szerinti cukor
2 dl Tejszín
Díszítés:
2 dl Tejszín
Olvasztott Csokoládé
Meggy
Elkészítés:
A piskótával kezdünk, a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját ½ cukorral kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. A sárgáját óvatosan belekeverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztben elkevert sütőport, majd egy kivajazott kilisztezett 20 –as tortaformába rakjuk, és 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a tölteléket:
Ez a töltelék az igazi Fekete Erdő Tortának a háziasabb változata, amely ugyanolyan finom.
A 2 csomag vaníliás pudingport a 0,5l meggybefőtt levében készítjük el a tetszőleges mennyiségű cukorral, majd ha a puding elkészült lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a meggybefőttet, visszahelyezzük, és forrás után elzárjuk, kihűtjük. A kihűlt krémbe belekeverjük a 2 dl felvert tejszínt. Ízesíthetjük rum illetve vanília aromával. A kész piskótánkat kihűlés után 3 - ba vágjuk, majd a kész töltelékkel megtöltjük. a betöltött piskótánkat a könnyebb kezelés érdekében fagyasztjuk kb. 20-30 percig. Fagyasztás után külsejét a felvert tejszínhabbal díszítjük a meggy szemeket lefagyasztjuk, ezzel díszítjük, olvasztott csokoládéval felületét rácsozzuk.
|