Tiramisu Torta
Tiramisu Torta
Hozzávalók
Tészta
8 db tojás
16 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krém
2db 20 dkg-os Natúr vajkrém
0.5l habtejszín
12 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta
1dl kávé
0,5 dl víz
2 evőkanál rum
Díszítéshez
Kakaópor
Elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk a sárgáját az 1/3 cukorral kikeverjük, majd a tojásfehérjét a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk.
A sárgáját óvatosan hozzákeverjük a fehérjéhez, majd legvégül a lisztet. Kivajazott, kilisztezett tortaformában (20 cm átmérőjű) 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Kisülés után kihűtjük, majd 3 egyenlő részre vágjuk.
Elkészítem a krémet
A vajkrémet a cukorral kikeverem, majd 2,5 dl tejszint felverek és hozzákeverem, ha kell utána még ízesítem.
A kihűlt háromba vágott tortalapokat rummal meglocsolom.
A kávét, a vizet és a rumot elkeverem, és ebbe mártom a babapiskótát.
Az első tortalapom közepébe háromszög alakba rakom a kávéba mártott babapiskótát, majd erre kenem a krémet, ráhelyezem a következő piskótalapot melynek közepére ismét háromszög alakba rakom a kávéba mártott babapiskótát, és erre a krémet. Az utolsó lap tetejére már csak krémet helyezek. Fagyasztóban 10 perc alatt kifagyasztom. A maradék 2,5 dl tejszint felverem és azzal díszítem. Oldalát durvára darabolt babapiskótával panírozom.
|