A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg Ráma margarin
2 dkg kristálycukor (1 evőkanál)
1 dl tejföl
2 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
csipet só
A töltéshez és szóráshoz: 30 dkg sütőlekvár (kemény, nem folyós lekvár)
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg porcukor
kb. 56 db, összesen
Elkészítés:
A 0,5 dl tejben egy teáskanálnyi cukrot elkeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, a tejfölt, a maradék cukrot és tejet. A tésztát összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük, 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval (8 cm átm.) kiszaggatjuk. Minden korongra mokkáskanálnyi lekvárt teszünk, a szélét vízzel lekenjük, szorosan felcsavarjuk és kifliket formázunk belőle. Forró (200 fokos) sütőben aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Sziívesen vennék belőle most pár darabot, nagyon jól néz ki:) Szép napot kívánok: Gyöngyi