A lisztet, a vajjal, cukorral, kevés sóval, és egy evőkanál tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen dolgozható tészta legyen, ha kell, még akkor adhatunk hozzá tejet. A két tojássárgáját és a kevés liszttel elkevert 1cs. Sütőport összekeverjük, és legvégül gyúrjuk a tésztához. A kinyújtott tésztát vízzel lekenjük, rászórjuk ízlés szerint a kakaóport úgy hogy alul 2-3cm csíkot hagyunk, utána a kakaóporra csepegtetünk vizet. A tésztát föntről lefelé húzó mozdulatokkal felcsavarjuk, és mikor már majdnem kész már csak 2-3 cm hiányzik, akkor azt a részt újra lemossuk, hogy a széle oda ragadjon a tésztához. Szeletelésnél ujjnyi vastagokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra sütjük.
Jó tanács:
Sütés után egyből kenjük meg a kakaós csiga tetejét tejjel és így még puhább lesz a termékünk.
A kinyújtott tésztát vízzel lekenjük, rászórjuk a kakaóport úgy hogy alul 2-3cm csíkot hagyunk, utána a kakaóporra csepegtetünk vizet, a 2-3 cm csíkot újra vízzel kenjük le hogy a tésztához ragadjon miután feltekertük.
Olvasztott margarinnal nem próbáltam szerintem vízzel biztosabb.
Remélem sikerült segítenem.
Ha bármi kérdése van írjon..
Kellemes Estét
/köszönöm észrevételét a receptet javítottam a leírásom alapján/
2010.11.13. 20:48
Kata
Tiszteletem!
Engem az érdekelne, hogy ezt a részt hogy értsem: A tetejét vízzel lekenjük, azért hogy a kakaópor ne szóródjon ki a feltekert tésztából.
a kakaóra csepegtessek vizet, vagy a tészta szélét kenjem meg, hogy tekeréskor odaragadjon? Ill. a vízzel való lekenést a kakaó alá nem jobb olvasztott vajjal/margarinnal csinálni? Köszönöm a választ!
Kedves Kata!
A kinyújtott tésztát vízzel lekenjük, rászórjuk a kakaóport úgy hogy alul 2-3cm csíkot hagyunk, utána a kakaóporra csepegtetünk vizet, a 2-3 cm csíkot újra vízzel kenjük le hogy a tésztához ragadjon miután feltekertük.
Olvasztott margarinnal nem próbáltam szerintem vízzel biztosabb.
Remélem sikerült segítenem.
Ha bármi kérdése van írjon..
Kellemes Estét
/köszönöm észrevételét a receptet javítottam a leírásom alapján/